Om oss

Arvika Naturskyddsförening har arbetat med natur- och miljöfrågor sedan 1960-talet. I lilla Arvika har vi just nu nästan ca 500 medlemmar. Vi arbetar givetvis aktivt för att fler Arvikabor ska bli medlemmar – ju fler vi är desto mer kan vi göra! Vill du bli medlem och bidra till en bättre naturmiljö i Arvika och Sverige? Klicka på länken nedan!

Arvikas Naturskyddsförening arbetar sedan 1960-talet med olika lokala miljöfrågor genom att bland annat genom att klimatdemonstrera, svara på remisser och engagera de kommunala politikerna. Vi är en mycket aktiv förening med många medlemmar, men det finns alltid plats för fler! Vi har några återkommande aktiviteter varje år bland annat klädbytardag, fågelskådningsdag, svamputflykt och på Arvikamarten finns vi alltid med i folkvimlet. Utöver det erbjuder vi många spännande föreläsningar och aktiviteter så håll utkik på vår Facebook-sida och här i vår kalender!

Även om vi gör ganska mycket i vår förening så finns det många saker vi skulle vilja göra mer av. Bland annat saknar vi en Natursnoksgrupp i Arvika, en familjeverksamhet där barn och vuxna upptäcker naturen tillsammans. Är du kanske intresserad av att bli Natursnoksledare? Varje år erbjuder Naturskyddsföreningen ledarkurser som vi rekommenderar varmt.

En annan idé vi har är att starta en Shysst-ungdomsgrupp! Naturskyddsföreningens Shysst-metod går ut på att deltagarna bestämmer aktiviteterna och att deltagandet ska vara helt gratis. Det finns grupper i flera svenska städer som man även kan hitta på något tillsammans med. I en Shysst-grupp kan man få vara med om allt möjligt skoj och intressant tillsammans med nya människor. Det kan vara allt från kanotutflykter till filmkvällar.

Hör av dig till vår ordförande Freja Sagvik om du är intresserad av att starta något sådan eller något annat i Arvika.

Vill du veta mer? Läs om Natursnokarna här och Shysst-grupperna här på Naturskyddsföreningens rikshemsida.

Det finns så många kunniga och härliga människor i vår kommun med drömmar som kan vara ett steg mot en grönare framtid. Vi i Arvikas Naturskyddsförening stöttar dig gärna att göra de drömmarna till verklighet, du är inte ensam om att vilja göra något för vår värld.