Program 2019

Torsdag 14 mars – Föreläsning Naturnära skogsbruk

Plats: Bibliotekets hörsal
Tid: kl. 18.00-21.00

Föreläsning om naturnära skogsbruk med Martin Jentzen. Inget inträde.

Torsdag 21 mars – Årsmöte

Plats: Bibliotekets hörsal
Tid: kl. 18.00

Välkommen på årsmöte kl. 18.00 i bibliotekets hörsal. Cecilia Berntsson , fjolårets miljö-och naturvårdspristagare berättar om att leva på naturens villkor, om sin ”kretsloppsgård” och hyggesfritt skogsbruk. Ta gärna med egen kopp till fikat!

Lördag 6 april – Klädbytardagen

Plats: IOGT-NTO lokalen, Magasinsgatan, Arvika
Tid: kl. 12.00

Missa inte årets klädbytardag! Som tidigare år kan du lämna in dina kläder både på fredagen dagen innan mellan kl.16-17, samt på själva bytesdagen mellan kl.10-11. Klockan 12 öppnar portarna för bytet. Du får lämna in 5 st fräscha och fina plagg eller accessoarer och med detta byta till dig nya plagg.

Onsdag 10 april – Föreläsning Perenna ätliga växter – permakultur

Plats: Samlingssalen Korpralen, Arvika
Tid: kl. 18.00-20.00 (70 kr inträde)

Föreläsningen Perenna ätliga växter – permakultur med Annevi Sjöberg, som skrev årets trädgårdsbok 2018. Samarrangemang med Eda och Jössebygdens Trädgårdsföreningar och Högvalta Handelsträdgård. 70 kr inträde.

Söndag 14 april – Länsstämma

Plats: Sågudden, Arvika
Tid: Återkommer om tid

Länsstämma Naturskyddsföreningen, anmäl intresse till styrelsen.

Söndag 5 maj – Fågelskådningens dag

Plats: Byntjärnet, Brunskog
Tid: kl. 13.00

Välkommen att skåda fåglar i närområdet. Det bjuds på kaffe och korvgrillning. Vi ses vid Byntjärnet!

Lördag 18-19 maj – Fältkurs

Plats: Mârtensplatsen vid ankdammen
Tid: kl. 9.00-17.00

Fältkurs Signalarter som indikatorer för höga naturvärden med Sebastian Kirppu. Organiserad av vår Skogsgrupp. Anmälan till Linda Grauel på E-post: lindagrauel@gmail.com. Max antal deltagare 20 st (nuvarande antal är ca 17st).

Mat: Medtag matsäck.
Utrustning: Lupp om man har. Regnkläder och bra på fötterna.
Litterutur: ”Signalartsfloran”. (Dock inte nödvändigt).

Tisdag 16 juli – Såguddens familjedag

Plats: Sågudden, Arvika
Tid: Återkommer om tid

Såguddens familjedag Vad lurar i vassen? Vi kikar på småkryp i naturen. Luppar med mera finns på plats.

Onsdag 4 september – Natur- och kulturvandring Viksälven

Plats: Viksälven
Tid: kl. 18.00

Natur- och kulturvandring efter Viksälven med Anders Ljunggren.

September – Svamputflykt

Vi tar med dig på svamputflykt och lär oss mer om våra svampar i skogen. Vi återkommer om tid och plats.

Lördag 5 oktober – Arvikamârten

Plats: Arvika
Tid: hela dagen

Informationskampanj Miljövänliga veckan på Arvikamârten.

Söndag 13 oktober – Exkursion till Färnstjärnsskogen

Plats: Ankdammen för samåkning till Färnstjärnsskogen
Tid: Samling kl 7.00 vid Ankdammen

Den 13/10 så åker ANF (vi) till Fänstjärnsskogen naturreservat, tillsammans med guiden Sebastian Kirpu. Färnstjärnsskogen är ett av få naturskogsområden i Värmland. Vi kommer där inventera och lära oss signalarter. Medtag egen matsäck.

Kostnad: 100 SEK exklusive drivmedel.

Anmälan: SMS till Martin Norlander, 070-56 66 728. Märk anmälan med antal personer och om du har möjlighet till att ta med passagerare.