Fågeltornskampen (9 maj) och fågelskådningens dag (10 maj)

Observera att datumen råkat byta plats i Pärlugglan, fågeltornskampen är alltså på lördag och fågelskådningens dag är på söndag!

Fågeltornskampen 2015 – lördag 9 maj

Plats: Bynstjärnet, Brunskog
Tid: 05.00 till klockan 13.00

Förra året anmälde sig 69 fågeltorn till detta evenemang i Sverige. Vi kom på 14:e plats (från slutet) men såg ändå hela 57 olika fågelarter. Vill du vara med och delta i fågelskådandet kontakta Per Larsson, 073 – 73 18 493 eller Göran Carlzon (telefonnummer ovan).

Vägbeskrivning se föregående punkt, 9 maj

Bynstjärnet är en fin fågellokal hela sommaren och vårt fina fågeltorn byggdes med ideella krafter. Serveringen på Fågelskådningens Dag sponsras av Byns bygdelag. För att se fågelobsar sedan tidigare år, gå in på www.artportalen.se och sök de tidsperioder ni önskar. Välkomna önskar fågelskådande SNF:are.

Fågelskådningens Dag 2015 –  söndag 10 maj

Plats: Bynstjärnet, Brunskog
Tid: kl 14 och ett par timmar framåt

Återigen finns det denna gemensamma dag med andra fågeltorn i Sverige möjlighet att skåda fåglar i närområdet m.h.a. kunniga fågelskådare. Det kommer också att finnas möjlighet att få grillad korv, kaffe och/eller saft.

Vägbeskrivning: från Arvikahållet, kör väg 61 mot Karlstad ca 10 km (förbi Furtakorset), sväng vänster mot Byn efter ca 1,4 km. 500 meter in på denna väg finns en skylt på höger sida (i en nerförsbacke/kurva) där det står fågeltorn. Parkering i vägkanten, begränsad plats, samåk gärna.

Kontaktperson:Göran Carlzon, 0570-55046, 070- 652 78 51

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.