Café planet – föreläsning av Carl-Gustaf Bornehag om kemikalier och barn

Kids playing in the room

Plats: Wilmas, Magasinsgatan 8 i Arvika

Tid: Måndag 16 februari kl.19.00

Professor Carl-Gustaf Bornehag vid Karlstads Universitet, berättar om  forskningsprojektet ”Selmastudien” där man studerat hur barn utsätts för kemikalier och vilka risker det medför.

Naturskyddsföreningens Ann-Christin Karlsson följer upp med enkla knep för att undvika onödiga kemikalier.

Detta kommer också bli startkottet för en studiecirkel om hur vi kan minska vår kemikaliebelastning med påverkan av bland annat hormonstörande ämnen. Under våren kör vi igång studiecirkeln där vi fördjupar oss i kemikalierna i vår vardag. Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet har tagit fram ett bra studiematerial som vi använder.

Hur vet jag om mina prylar läcker kemikalier? Hur bör jag tänka när jag ska handla något nytt? Vart söker jag bra information?

Föreläsningen med Carl-Gustaf Bornehag på Wilmas blir en inspirerande uppstart för våra träffar. Vi ses på Wilmas den 16 februari!

Kontaktperson: Ann-Christin Karlsson tel 070-190 31 29